Mlýnská schůze 18. září 2021

21.09.2021 08:06

Zápis

z mlýnské schůze při brigádě 17.- 19. září 2021

 Schůzka v sobotu po práci. Nacpaní masem atd. jsme se kochali  novou pecí, byť byla obrazovka téměř zcela zčernalá.

Chybí:  Alice, Roman, Hanka, Jajka

Za TK přítomen: Jiglo,Rambo

Mlýn – provoz funguje/  úklid mlýna, chystání dřeva atd./

 Co nefuguje, je kompost. Kusy dřev a  kameny z venkovního ohniště, větvičky, loňský zadrátovaný kompostér opět otevřen a doplňován . A nepřeházen či jinak ošetřen. Škoda, kvalitní hlínu budeme dost potřebovat..

Penízky – funguje nový způsob  hrazení pobytu a elektřiny. Ivoš kontroluje, event.dlužníky vyzve. Příspěvek na pec uhradili všichni mlýnští. Přišla na cca 150 000. Nejen z tohoto důvodu je třeba se k ní chovat ohleduplně! Viz instruktáž a návod.

Elektřina za oba turnusy bude uhrazena v poměru 3/5 + 2/5 z táborových peněz. Případné nesrovnalosti ve výkazu příjmů si řeší každý s Ivošem.  Ke konci roku bude podána souhrnná zpráva.

Kolaudace maštale – byly  ověřeny podpisy  na žádosti, další řeší Ševa a Petr.

Investice

Klekl sporák. Bude pořízena varná vestavná deska/ tedy ne trouba/, instalovaná asi na cihlách. Ve výhledu je nerez.  Tipy na desku dá Martin a Mahony, pořídí a dopraví Ivoš, resp. Smeták .

Pec- objednáme pásky na horní řadu - jen na pec.  Budeme požadovat dokončení – úpravu v patře / ventilátor plus rouru dle možností zakrýt / , vývod do bílé kuchyně dokončit mřížkou/

Bude zakoupen spešl vysavač na pec / Ševa/

 

Byla zvažována možnost pevných lavic před mlýnem mezi okny na konzolách s chemickou kotvou. Info o detailech, možnostech dodá Jirka

Mlýnské kolo  /vodní,  nikoli palcové./ Při debatě zásadní “ proti! “  nezaznělo. Takže: nebude hrazeno z mlýnského rozpočtu, leč dobrovolně ,příspěvkově. Bude na stejném místě jako bylo palcové kolo.  Nezastřešené, otáčivé, zablokovatelné. Žádná voda, elektřina .  Podmínky dodání zjišťuje Martin .

Bude ale třeba dozdít kamennou zeď pod oknem, event.zvýšit již existující kamenný pilíř proti oknu. /brigáda 5/22 či snad nějak  dříve??/

Pravidla pro obsazování mlýna. Panuje shoda na tom, že řešit příliš podrobnými pravidly je byrokratické, mlýnského společenství až  nedůstojné .

Další shoda byla v následujícím : při požadavcích je nutná střídmost, vstřícnost. Nevyužití zaklajmovaného termínu včas dát všem na vědomí. 

Nějaká pravidla  jsme  přesto ustanovili :

  • jarní prázdniny v zimě a Velikonoce nelze zablokovat jen pro sebe
  • nelze nárokovat dva po sobě jdoucí víkendy
  • u akce je třeba uvést, zda je možná přítomnost i jiných  či zda chci termín jen pro sebe / veřejné x soukromé/ , event.jiné doplňující údaje o akci
  • případné kolize zájmu včas mezi sebou řešit

 

Padla, pokračovalo papání, popíjení, plkání, prozpěvování.